Voederhuisje in de tuin

 

Vanaf de herfst, als de blaadjes beginnen vallen, zet ik een voederplaats voor de vogeltjes in de tuin. De vogels mogen in de winter wel wat extra verwend worden want dan is het voor hen veel moeilijker om eten te vinden.

Bij zo’n voederplaats denken we vaak aan hout maar timmeren is niet zo mijn ding. Plakken daarentegen doe ik wel heel graag… .

Dit huisje is gemaakt van wijn – en champagnekurken. Ik heb ze met een lijmpistool aan elkaar bevestigd. De muren zijn volledige kurken, het dak zijn kurkschijfjes die dakpansgewijs gelijmd zijn. Het is wel even sparen voor je voldoende kurken hebt maar met wat hulp van familie of vrienden valt dat best mee 😊.

Zo’n voederplek is niet alleen fijn voor de vogels maar ook voor jezelf. Het is zo mooi om ze te zien af en aan vliegen, gauw wat zaadjes pikken, even langs de mezenbol en hup weer weg. Het lijkt wel of ze altijd haast hebben maar ze komen wel heel vaak terug. Dit kurken huis lokte vooral veel kleine vogels als meesjes en roodborstjes.

Wie meer informatie wil over bijvoederen van vogels, kan meer lezen via volgende link https://www.natuurpunt.be/pagina/hoe-voeder-je-de-vogels-je-tuin

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: