Huwelijk – enveloppendoos

In oktober is onze dochter getrouwd. Bij een huwelijk horen heel wat voorbereidingen.
We denken daarbij vooral aan het kiezen van hét kleed, vastleggen van de zaal, uitnodigingen en fotograaf.
Daarna blijven nog ‘kleine dingetjes’ over….dingetjes die deze speciale dag nog een extra persoonlijke toets geven. Sommige zijn niet noodzakelijk maar wel leuk en andere zijn eigenlijk wel echt nuttig die dag. Denk maar even aan tafelnummers, bedankjes,… .

Een van die ‘nuttige’ voorwerpen is een enveloppendoos waar de gasten tijdens het feest kaartjes in kunnen achterlaten. Op het internet vind je veel ideetjes van zelf geknutselde dozen tot kant en klare gepersonaliseerde exemplaren, vogelkooitjes en houten kisten. Maar geen enkele vonden we echt mooi, het moest wat anders worden.

Na lang zoeken, vond ik ergens een idee: een glazen vaas gedecoreerd met bloemen!

Zo gezegd, zo gedaan. Ik ging op zoek naar een geschikte vaas en bloemen. De vaas moest ruim genoeg zijn voor alle modellen kaartjes. Het bruidspaar had gekozen voor ‘a touch of blue’ voor het feest dus die kleur moest terugkomen bij de decoratie van de vaas.      De vaas werd afgesloten met heel stevig karton waarin ik een gleuf heb gemaakt voor de enveloppen. Het karton heb ik voor het bevestigen langs beide zijden bekleed met plakfolie zodat ook de binnenzijde en de gleuf van de vaas mooi zouden zijn. Het karton zelf is vastgemaakt aan de vaas met glaslijm. De bloemen en het groen werden gelijmd  met alleslijm. Het kan vast ook met een lijmpistool.

werk bloem      werk bloem1     cropped-cropped-dsc00041.jpg

Voor de bloemen heb ik gekozen voor witte calla lelies die ook in het bruidsboeket zaten en heb deze aangevuld met blauwe roosjes,  en wat groen. Eens je de bloemen hebt, is het schikken tot ze allemaal liggen zoals jij het mooi vindt. Eerlijk, ik ben zeker 10 keer herbegonnen … tot ik het perfect vond. Nog een lint met strik en klaar voor het feest!

Tinkeringtouch

Oh ja, we vonden ze achteraf té mooi om al stuk te maken en hebben de dag na het feest alle enveloppen er voorzichtig uitgevist … de vaas mét decoratie staat nog mooi als aandenken op het dressoir.

Ik hoop dat jullie inspiratie kunnen halen uit deze vaas en voor wie iets gelijkaardigs wil maken, volgt een  lijst met de gebruikte planten. Alle bloemen zijn uiteraard kunstbloemen zodat de vaas vooraf kon klaargemaakt worden.

  • Foam roos princess Royal blue
  • Leaflene groen bladlint
  • Hortensiablad zijde
  • Fieldberries wit
  • Corsage calla roos cremegroen

www.goedkoop-bloemschikken.nl

In een volgende blog: een alternatief voor rijst, bloemblaadjes gooien of bellen blazen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: