Luchtplantje

 

Een tijdje geleden zag ik ergens een plantje opduiken dat mijn aandacht trok:

een luchtplantje!

Ik houd wel van planten en mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Na wat googelen zag ik dat deze plantjes wel erg trendy en hip zijn. Van deze planten, tillandsias, bestaan veel soorten, elk met hun eigen vereisten qua verzorging en elk met een eigen look.

Ik ben op zoek gegaan naar een soort die niet te fragile is en die niet heel warm moet staan want ik wilde ze in de hal hebben. Ik vond al snel een leuke onlinewinkel, vol luchtplantjes. Kiezen en kopen en een paar dagen later netjes verpakt bij mij thuis geleerd. Ik heb 2 Kolbii (ion.scaposa) gekocht en 1 Filifolia L.

Het woord zegt het al zelf: luchtplantjes zijn plantjes maar ze horen niet in aarde te zitten en dus ook niet in een klassiek bloempot. Ze kunnen overal geplaatst worden en bieden daardoor veel decoratiemogelijkheden. Bij de meeste winkels vind je dan ook een groot aanbod van voorwerpen om de luchtplantjes in te plaatsen: terrariums, hangers, veren, bakjes in veel stijlen en kleuren.

Ik vond het leuker om zelf te gaan zoeken om ze in te zetten in plaats van iets kant en klaar te kopen. Ik had van een boswandeling eens 2 afgebroken elfenbankjes meegebracht … die lagen op de grond – stuk. Ik vond die best decoratief en al wist ik toen nog niet waarvoor ze konden dienen, ik nam ze toch mee. Ze hebben hier maanden in de tuin op een beschut plaatsje gelegen en hebben nu een bestemming gekregen. Ze moesten wel eerst behandeld worden tegen insecten want ze boden onderdak aan heel wat diertjes en die wilden we liever niet in huis. Met dank aan Jos voor het behandelen van de elfenbankjes en sorry aan de diertjes die er uit moesten.

luchtplantje 4

In de elfenbankjes heb ik bovenaan een gaatje gemaakt zodat het plantje wat steun heeft en rechtop blijft staan. Voor de ophanging heb ik lederen lint gebruikt dat ik nog had. Voor het laatste plantje heb ik een stuk schors gebruikt waar het plantje kan op rusten.

 

luchtplantjes

Ik ben blij met het resultaat en ik vind ze leuk.

Voor wie interesse heeft, geef ik hier het adres mee waar ik de mijne gekocht heb: http://www.luchtplantjes.nl/

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: